Päivitetty 23.05.2022

Näyttelytiedot

Näyttelypaikat

Näyttelypaketit on suunniteltu niin, että ne kattavat perustarpeet, eikä tarvitse tilata erikseen mitään.

Voitte tilata osastollenne esim. lisää kalusteita, näyttöjä, kuvatulosteita KOKO Lahti Oy:n näyttelytekniikasta. Tutustu valikoimaan ja merkitse tilauslomakkeelle:

Lahden_messut_vuokrakalusteet (PDF)

TerveSos_tilauslomake (PDF)

Näytteilleasettajan tärkeät päivämäärät

 • ma 2.5. klo 16 mennessä: tilaa jos tarvitset näyttelypaikallesi lisäkalusteita tai vastaavaa. Tämän jälkeen tehdyistä tilauksista veloitetaan  30% jälkitilauslisä. Toimita logoteippaukseen tarvittava aineisto vektorimuodossa: mari.borgman(at)kokolahti.fi (aineiston koko 970 mm x 1000 mm)
 • ti 10.5. mennessä: tilaa osastotarjoilut sekä henkilökunnan lounaslipukkeet, jos näyttelypaikallasi on useampi kuin 2 ruokailijaa. Katso sivun alalaidasta kohta ruokailut. Tilaa ne: marika.haukkajarvi@restel.fi
 • ti 17.5. ilmoita henkilöiden nimet, jotka tulevat näyttelypaikalle: lomake

Näyttelypaketti 1: rakentaminen

Seinärakenteen mitat

Seinärakenne takaosaan: sis. 2 kpl seinäelementti 100 x 250 cm ja 2 kpl seinäelementti 50 x 250 cm

Teippaukset ja kiinnitykset

Pakettiin sisältyy organisaation nimiteippaus osastopaikan yläosaan. Teippauksen koko 970 x 1000 mm. Aineisto toimitettava vektorimuodossa (tiedostomuoto .eps/.ai /.pdf) ma 2.5. klo 16 mennessä mari.borgman(at)kokolahti.fi

Erilliset muut teippaukset tai kuvatulosteet voi tilata erikseen.

Osaston seiniin voi kiinnittää julisteita tms. heikkoliimaisella teipillä, jonka saa näyttelyn jälkeen jälkiä jättämättä siististi irti seinästä. Monet hyvälaatuiset maalarinteipit käyvät myös. Itse kiinnitetyt on poistettava. Mikäli seiniin jää jälkiä, niistä laskutetaan.

Näyttelyn rakentajalta saatavilla rakennusaikana somistuskoukkuja, sopivat seinän päällä olevaan uraan (sopii esim. taulukiinnityksiin). Seiniin ei saa tehdä reikiä.

Rakennusaikataulu

Näytteilleasettajat voivat tulla somistamaan osastonsa 23.5. klo 14 eteenpäin, osastoa voi somistaa klo 18 asti. Purkaminen 25.5. klo 17 mennessä. Lattiapaikan varanneet voivat tulla rakentamaan osastoa 23.5. klo 10 eteenpäin. Näyttelypaikan voi tulla laittamaan valmiiksi myös vasta aamulla 24.5. klo 8 eteenpäin. Näyttelypaikka tulisi olla valmiina klo 9 mennessä.

ERITYISEN TÄRKEÄÄ! Näyttelyn purku 25.5. klo 14.30 alkaen kun päätösseminaari alkaa.  Tällöin voi pakata tavaroita siististi ja pieniä määriä voi viedä pois. Osastorakenteet ja kaikki isommat purkamiset/kuljetukset tulee tehdä klo 15.30  – 17.00. Seminaariväki kulkee näyttelyn läpi klo 15.15. ja näyttelyalue tulee näyttää siistiltä, että väki ei joudu kulkemaan pahvilaatikoiden ja roskien yli.

Tavaroiden säilytys

Tapahtuman aikana näytteilleasettajille on varattu tila materiaalien säilytykseen. Tilat ovat Sibeliustalon kokoushuoneita. Tila on vartioimaton.

Siivoukset

Näyttelyalue ja osastopaikat siivotaan, roskikset tyhjennetään rakennuspäivänä rakentamisen jälkeen 23.5. Näyttelypakettiin 1 sisältyy pieni roskis. Jos osastopaikalla jaetaan enemmän materiaalia, josta tulee pakkaus- tai muuta roskaa, huolehdithan isot roskat tapahtumapaikalla varattuihin isoihin roskiksiin. Siivoojilla ei ole lupaa tyhjentää osastoilla olevia roskiksia, ne kannattaa itse tyhjentää näyttelyalueella oleviin yleisiin roskiksiin.

Tavaroiden toimitusosoite näyttelyosastoille:

Jos toimitatte lähetyksiä etukäteen Sibeliustalolle: Lähetyksiin on merkittävä selvästi vastaanottaja sekä osastonnumero. Varmistakaa etukäteen, milloin tavarat tuodaan osastollenne ja että vastaanottaja on paikalla. Sibeliustalon tai TerveSos:in henkilökunta ei voi kuitata tavaraa vastaanotetuksi näytteilleasettajan puolesta.

Tavaroita saa toimittaa ma 23.5. lähtien ellei ole toisin sovittu. Poikkeavista rakennus- ja purkamisajoista tai tavaroiden toimitusajoista on sovittava kirjallisesti etukäteen:
mari.borgman@kokolahti.fi

Mikäli lähetätte pienempää tavaraa, toimitusosoite on:
Lahden Sibeliustalo / TerveSos 2022
Yrityksen ja yhteyshenkilön nimi ja osastonumero, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti
Lähetykset toimitetaan osastolle ennen näyttelyn alkamista

Ajo-ohje ja pysäköinti

Tavaran purkamista, lyhytaikaista pysäköintiä varten voi jättää hetkeksi Sibeliustalon eteen.

Sibeliustalon pysäköinti on maksullista, tutustu Sibeliustalon ohjeisiin. Kannattaa hyödyntää maksuttomia bussikuljetuksia rautatieasemalta ja keskustan hotelleista. Bussi kulkee seminaariaikataulun mukaisesti. Tarkat aikataulut julkaistaan 3 viikkoa ennen tapahtumaa.

Näyttelyn rakentaja palvelee näytteilleasettajia

Ma 23.5. Rakennusaika näytteilleasettajille klo 10-18

Ti 24.5. Rakennusaika näytteilleasettajille klo 8-9

Ke 25.5. purku klo 14.30-17.00.

Sibeliustalon näyttelyvastaava on paikalla päivittäin klo 8-16. Päivystävä vahtimestari auttaa tarvittaessa muina aikoina.

Sibeliustalo avoinna

ma 23.5. klo 8.00 – 18.00
ti 24.5. klo 8.00 – 18.00
ke 23.5. klo 8.00 – 17.00

Verkkoyhteydet

Sibeliustalossa on veloituksetta käytössänne kaksi (2) langatonta WLANverkkoa; Sibeliustalo_GUEST (salasana: finlandia) ja avoin LahtiFreeWifi.

Seminaarikortit

Seminaarikortit tulevat organisaation nimellä. Näyttelypaikkaan sisältyy:

 • 2 seminaarilippua ja 2 iltajuhlakutsua

Näytteilleasettajat voivat vaihdellen käyttää seminaarilippuja ja osallistua seminaareihin. Seminaariliput jaetaan paikan päällä tapahtumassa. Näyttelypaikalle tulevien esittelijöiden määrän voi jokainen organisaatio itse määritellä. Tapahtuma-alueella voi liikkua vapaasti, vasta seminaarisalien ovilla tarkistetaan seminaarikortit.

Mikäli näyttelypaikalle tulee enemmän kuin kaksi esittelijää, jotka haluavat osallistua seminaariohjelmaan samanaikaisesti tai iltajuhlaan 24.5., niin heidän tulee ostaa tavallinen seminaariosallistuminen, lisätietoja.

Ruokailu

Näyttelyn rakennuspäivänä 23.5. Sibeliustalon ravintolassa on lounas 11-14. Lounaan hinta on 11,30€.
Ravintolasta voi ostaa klo 9-16 kahvia ja sämpylöitä tms.

Tapahtumapäivinä 24.-25.5. näyttelypaikkaan sisältyy 2 hlölle seminaariliput, joilla 2 hlöä saa kumpanakin päivänä tarjoilut: kahvi/tee, lounas, kahvi/tee+makea.

Jos näyttelypaikalla on useampi henkilö, joka haluaa ruokailla, tilaa lounaslipukkeet (16€/kpl) etukäteen.  Lipukkeet laskutetaan käytettyjen mukaan. Lisätiedot: marika.haukkajarvi@restel.fi

Voit tilata myös osastollenne ravintolapalveluita, varaukset: marika.haukkajarvi@restel.fi :

 • Osastopaketti, sis. sämpylä, kahvi/tee, Granini mehu, hedelmä, vesiplo 0,5l:  14,00 €
 • Kahvi/Tee 2,50€/kuppi, pulla 2,50€/kpl
 • Sämpylä juusto 7,50 €, sämpylä kinkku 7,50 €
 • Virvoke 0,5l 4,80€/plo, vesipullo 0,5l 2,50€/plo
 • Talon viini 12cl 7,50 €, olut 0,33l 7,50 €, siideri 0,275l 7,50 €, lonkero 0,33l 7,50 €

Lounasajat näytteilleasettajille

ti 24.5. klo 11.30-13.30.
ke 25.5. klo 11.00-13.00.

Näytteilleasettajat ruokailevat samoissa tarjoilupisteissä kuin seminaariosallistujat. Lounasta on tarjolla pidemmän aikaa kuin mitä seminaariohjelmassa on ilmoitettu. Näytteilleasettajien kannattaa ruokailla heti lounasajan alettua tai kun seminaarit alkavat.

Tapahtuma-alueella kaikille veloituksetta tarjolla kahvi/tee kumpanakin aamuna klo 8.30 alkaen.

Majoitus

Näytteilleasettajat voivat varata majoituksen tapahtumaosallistujien varauslomakkeelta.

Ohje:

 • valitse lomakkeelta seuraava kunnes pääset kohtaan ’Majoitus’
 • majoitusvalinnan jälkeen täytetään henkilötiedot

Huom. useat hotellit ovat jo lomakkeelta loppu, kannattaa tiedustella suoraan Lahden hotelleista tai muista majoituspaikoista:
Lahti Visit majoitukset