Tervetuloa TerveSos-näyttelyyn!

Tule tutustumaan näyttelypisteiden tarjontaan! Bongaa uusimmat ideat ja palvelut! Näyttely järjestetään teatterin lämpiössä. Näyttelypaikkoja sijainnit kartalla (linkki)

Näyttelyssä mukana:


1. Sos-lapsikyläsäätiö sr:
SOS-Lapsikylän ehkäisevän työn tavoitteena on, että lasten, nuorten ja perheiden osallisuus lisääntyy, lapsen oikeudet toteutuvat ja että lapsilla, nuorilla ja perheillä on kestävämpi tulevaisuus. Pisteellä esittelemme erityisesti rinnallakulkija-palveluita syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja perheiden tueksi sekä VanhemmuudenApuu chat-palvelua, joka on hieno mahdollisuus myös hyvinvointialueille lisätä vanhempien osallisuutta.

2. Miina Sillanpään Säätiö

3. Avosylin yhtymä, Neljä Astetta:
Avosylin yhtymä tarjoaa laadukkaan palvelujatkumon sosiaalihuollon palveluista lastensuojelun vahvasti tuettuun sijaishuoltoon sekä terapia- ja kuntoutuspalveluihin. Yhtymässämme Neljä Astetta tuottaa avo-, terapia- ja jälkihuollon palveluita tavoitteenaan, ettei lasta tai nuorta tarvitsisi sijoittaa pois omasta perheestään. Vuoden 2024 alussa pääkaupunkiseudulla ovensa avasi Terapiatalo Sydämellä, jonka kautta Neljä Astetta tarjoaa terapiapalveluita myös yksityishenkilöille, perheille ja pariskunnille. Aito kohtaaminen on työssämme kaiken keskiössä – luomme toivoa.

4. Diabetesliitto 

5. Vaikuttavuuskeskus

6. LivingSkills Oy:
LivingSkills on voimavaralähtöinen toimintamalli sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakastyöhön. LivingSkills motivoi soteasiakasta voimavarojen ja taitojen vahvistamiseen. Osallisuus on toiminnan keskiössä. Tarjoamme digitaalisia monitoimityökaluja hoito- tai tukisuhteeseen sekä ammatillisia täydennyskoulutuksia verkkovalmennuksina.

7. Uotta Oy ja MOKUVE – Monitieteinen kuntoutuksen verkosto:
MOKUVE on 11 yliopiston muodostama verkosto, joka edistää monitieteistä kuntoutuksen tutkimusta ja yliopistokoulutusta. Lisäksi MOKUVE vahvistaa korkeakoulujen valtakunnallista yhteistyötä ja verkostoitumista. 

Uotta Oy. Ovatko verkostosi vaikuttavia? Kaipaatko tukea organisaatiosi verkostojen johtamiseen? Uotta Oy on verkostojohtamisen asiatuntijatoimisto. Tarjoamme työkaluja vaikuttavien verkostojen käynnistämiseen, rakentamiseen ja ylläpitämiseen.    

8. Kuntien Tiera Oy 

9. Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry

10. Arter

11. Rinnekodit ja Diakonissalaitos:
Diakonissalaitos tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Diakonissalaitoksen säätiön yleishyödyllisen toiminnan avulla tuetaan kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia. Säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys Rinnekodit tarjoaa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille: ikääntyneille, kehitysvammaisille, eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille.

Lisäksi Diakonissalaitos on mukana koulutustoiminnassa. Yhdessä säätiökonsernin eri toimialat rakentavat oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Diakonissalaitos on vastuullinen työpaikka 3 400 ammattilaiselle, jotka tekevät työtä sydän mukana. Kaiken toimintamme keskiössä on ihminen. www.hdl.fi www.rinnekodit.fi

12. Lindström Oy:
Lindström on kansainvälinen perheyritys Suomesta. Olemme yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä, jolla on yli 175-vuotinen kokemus tekstiilialalta.

Me Lindströmillä haluamme tarjota asiakkaillemme markkinoiden vastuullisinta tekstiilipalvelua. Tarjoamme ratkaisuja toimitilojen siisteyteen ja sisustamiseen, työpukeutumiseen ja suojautumiseen. Kotimaisena yrityksenä ja kattavan palveluverkoston avulla palvelumme ovat lähellä asiakkaitamme.

13. Hoivatie:
Hoivatie on yhteiskunnallinen yritys, joka tuottaa vaikuttavia erityistason sosiaali- ja työelämäpalveluja. Palvelumme kattavat lastensuojelupalvelut, vammaispalvelut, avopalvelut, ikääntyneiden palvelut ja työelämäpalvelut.

Meillä työskentelee lähes tuhat ammattilaista 18 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Palvelujemme piirissä on vuosittain tuhansia asiakkaita.

14. Labquality Oy

15. Mehiläinen:
Mehiläinen tarjoaa hyvinvointialueille valtakunnallisen palveluverkoston ja hyvinvointialueiden tarpeita vastaavia laadukkaita palveluita ja toimintamalleja yli 100 vuoden kokemuksella. Ylläpidämme korkeaa laatua ja seuraamme hoidon vaikuttavuutta. Asiakastyytyväisyyttä mittaava tuloksemme on yksi toimialan parhaista.
https://www.mehilainen.fi/hyvinvointialueet

16. SuPer:
SuPer on Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan toisen asteen tutkinnon suorittaneiden ja aloille opiskelevien ammattiliitto.

17. UKK-instituutti:
UKK-instituutti tutkii lasten ja nuorten, työikäisten sekä ikäihmisten fyysistä aktiivisuutta, paikallaanoloa ja kuntoa sekä tuottaa luotettavaa tietoa niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä päätöksenteon tueksi. UKK-instituutti kehittää ja arvioi näille ikäryhmille, tutkittuun tietoon perustuvia toimintamalleja, liikuntaohjelmia ja harjoitusmenetelmiä liikkumisen lisäämiseksi ja paikallaanolon vähentämiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön.

UKK-instituutti tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta terveysliikkumisen edistämiseen ja elintapaohjaukseen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille. Koulutukset pohjautuvat tutkittuun tietoon ja tarjoavat konkreettisia työvälineitä.

18. Tamro Oy

19. Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry:
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry on ainoa ammattijärjestö, joka ajaa ainoastaan sosiaalialan korkeakoulutettujen, kuten sosiaalityöntekijöiden ja sosionomien asioita. Yli 26 000 sosiaalialan ammattilaista on valinnut turvakseen Talentian. Arvostamme ammattitaitoasi ja tiedämme, mitä muiden ihmisten eteen tehtävä työ vaatii.

20. Ohjaamojen Onni:
Tarjoamme maksutonta tukea 18–29-vuotiaille koko Suomessa. Haluamme lisätä psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta ja siten poistaa koulutukseen ja työelämään kiinnittymisen esteitä. Työskentelyssä keskitymme vahvuuksiin ja voimavaroihin. Tarjoamme tukea yksilöllisesti ja ryhmämuotoisesti. Palveluitamme on saatavilla monilla paikkakunnilla kasvotusten ja koko Suomessa verkon välityksellä.

21. Evondos:
Itsenäisyytesi tueksi – Evondosin automaattinen lääkeannostelupalvelu varmistaa lääkeannoksen oikealle henkilölle, oikeana annoksena ja oikeaan aikaan. Evondos-palvelulla on jaettu jo yli 30 miljoonaa lääkeannosta oikein, oikealle henkilölle ja oikeaan aikaan – todistetusti 99 prosentin tarkkuudella.

22. Vitec Raisoft 

23. Rastor-instituutti:
Olemme intohimoisia työelämän uudistajia ja uskomme, että jokaisella on mahdollisuus onnistua työelämässä. Kehitämme yksilö- ja yritysasiakkaidensa osaamista keskeisillä liiketoiminnan osa-alueilla, tarjoamme ura- ja rekrytointipalveluita sekä toimimme oppisopimuskouluttajana ja virallisten ammatillisten tutkintojen järjestäjänä. Asiakaslupauksemme on Tunnistettava muutos: koulutukset, yritysvalmennukset ja urapalvelut muuttavat toimintaa niin, että tulokset todella näkyvät. Palvelemme kaikkialla Suomessa sekä tietenkin verkossa.

24. Humana:
Humana on johtava pohjoismainen sosiaalialan toimija, joka tarjoaa yksilöllisiä sosiaalipalveluita lähellä ihmistä ja perheen arkea. Meitä on Suomessa 3 600. Autamme ja tuemme päivittäin 7 500 ihmistä erilaisissa elämäntilanteissa. Visiomme mukaisesti uskomme siihen, että jokaisella on oikeus hyvään elämään – ja tätä visiota toteutamme hyvinvaikuttamalla ihmisiin ja yhteiskuntaan. 

25. Harvinaiset-verkosto:
Harvinaiset-verkosto on valtakunnallinen harvinaistyötä tekevien sosiaali- ja terveysalan kattojärjestöjen muodostama yhteistyöverkosto, joka kokoaa ja välittää tietoa harvinaissairauksista, auttaa tunnistamaan harvinaisuuteen liittyviä haasteita ja näkökulmia sekä osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun harvinaissairaiden aseman parantamiseksi.
Tarjoamme käyttöösi tuhansiin kohtaamisiin perustuvan harvinaissairaan kokonaisvaltaisen arjen asiantuntijuuden. Lue lisää https://harvinaiset.fi/ammattilaisille/

26. DomaCare/Netvisor:
DomaCare: Hoiva-alan erityistarpeet huomioiva järjestelmä. Valitse turvallisempi ja sujuvampi arki.

27. Laurea-ammattikorkeakoulu:
Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva korkeakoulu, jonka toiminnassa ihmiset ja vuorovaikutus ovat keskiössä. Toimintamme arvoperustan muodostavat avoimuus, vaikuttavuus ja vastuullisuus.

28. DiakHub:
DiakHub on Diakonia-ammattikorkeakoulun innovaatiokeskittymä, joka kokoaa yhteen hyvinvointia edistävien palvelujen käyttäjät, tuottajat, järjestäjät, kehittäjät ja tutkijat. Autamme sinua kehittämään vaikuttavia ratkaisuja ihmisten hyväksi. Lue lisää diakhub.fi.

29. Itä-Suomen yliopisto, Jatkuvan oppimisen keskus:
Tarjoaa vaivattoman tavan itsensä kehittämiseen, ammattiosaamisen täydentämiseen ja yrityksen osaamispääoman laajentamiseen.
Jatkuva oppiminen muodostaa kattavan kokonaisuuden, joka vastaa yksilöiden, työelämän ja yhteiskunnan tulevaisuuden tarpeisiin. Se tarjoaa ajantasaista täydennyskoulutusta sekä avoimen yliopiston opintoja, avaten kaikille ovet tarvittavan tiedon ja taidon hankkimiseen helposti ja nopeasti – missä vain, milloin vain.

30. Työterveyslaitos, Mielenterveyden työkalupakki:
Ihminen ei ole kone, mutta työyhteisöjen huoltamiseen on olemassa työkaluja. Työterveyslaitoksen Mielenterveyden työkalupakki tarjoaa digitaalisia työkaluja ja materiaaleja, joiden avulla työyhteisöt voivat rakentaa mielen hyvinvointia tukevaa inhimillistä työkulttuuria. Esittelemme TerveSos-näyttelyssä Mielenterveyden työkalupakin sisältöä ja kerromme miten Työterveyslaitoksen asiantuntijat voivat tukea työpaikkoja työkalujen käytössä.

Mielenterveyden työkalupakki -hanke on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Tutustu tarkemmin: www.tyokalupakki.fi

31. Sentina Oy/GeroFuture Oy:
Sentina kehittää hoidon laatua ja työn sujuvuutta parantavia digitaalisia palveluja ikääntyneiden ympärivuorokautiseen hoitoon, päivätoimintaan ja kotihoitoon. Sävelsirkku- ja Näyttämö-palveluja käytetään tällä hetkellä Suomessa ja Ruotsissa. Palveluiden avulla kasvokkainen kohtaaminen ja digitaaliset työkalut voidaan yhdistää ikääntyneiden hyvinvoinnin tukemiseksi.

GeroFuture sote-alan koulutus- ja asiantuntijaorganisaatio. Yrityksen erityisosaamisaluetta ovat mm. RAI-tiedon käyttöön ja hyödyntämiseen liittyvät asiat, sosiaalihuollon omavalvonta ja laadun hallinta sekä kuntoutumista edistävät toimintamallit hoito-/hoivatyössä.
GeroFuture on pitänyt satoja käytännönläheisiä koulutuksia ja kouluttanut tuhansia sote-alan ammattilaisia. Koulutamme organisaatioita mm. RAI-arviointivälineiden käyttöön, RAI-tiedon hyödyntämiseen, kuntoutumista edistävään toimintaan ja omavalvontaan liittyvissä asioissa.

32. Tempore Henkilöstöpalvelut Oy:
Tempore on hyvinvointialueiden ja kuntien kumppani sijaishankinnassa ja henkilöstöresurssien turvaamisessa. Sijaisammattilaisemme toimivat pääasiassa sosiaali- ja terveysalalla, mutta myös varhaiskasvatuksessa ja ateria- ja puhtauspalveluissa. Kumppanuus Temporen kanssa tarjoaa omistaja-asiakkaillemme nopean, vaivattoman ja kustannustehokkaan tavan hankkia sijaispalvelua.

Findata
Myönnämme luvat sosiaali- ja terveystietojen toissijaiseen käyttöön, kun niitä tarvitaan usealta julkiselta rekisterinpitäjältä, yksityiseltä sektorilta tai Kanta-palveluista, lue lisää sivuiltamme

THL – ohjelmaa osastolla:
7.5.
klo 9.30-11 Hyvinvointi on yhteinen asia – yhteistyöllä onnistutaan!
Terveyden edistämisen määräraha on lakisääteinen määräraha, jonka tavoitteena on tukea terveyden edistämistä sekä päihteiden käytön ja tupakoinnin ehkäisyä ja vähentämistä. Terveyden edistämisen määrärahasta voidaan myöntää valtionavustuksia kunnille, hyvinvointialueille, järjestöille, säätiöille ja muille toimijoille. Terveyden edistämisen määrärahan hakuaika on 13.5. – 14.6.2024.
klo 12-13.15 Elinympäristömme muuttuu, tiedätkö miten se voi vaikuttaa sinun arkeesi? Tule juttelemaan sisäympäristön vaikutuksista meihin tilojen käyttäjiin.
8.5.
klo 11.30-12.45 Hyvinvointi on yhteinen asia – yhteistyöllä onnistutaan!

Terveyden edistämisen määräraha on lakisääteinen määräraha, jonka tavoitteena on tukea terveyden edistämistä sekä päihteiden käytön ja tupakoinnin ehkäisyä ja vähentämistä. Terveyden edistämisen määrärahasta voidaan myöntää valtionavustuksia kunnille, hyvinvointialueille, järjestöille, säätiöille ja muille toimijoille. Terveyden edistämisen määrärahan hakuaika on 13.5. – 14.6.2024.

LUT-korkeakoulut/Jatkuva oppiminen:
LUT-korkeakoulut on LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun muodostama korkeakouluyhteisö, joka tarjoaa monipuolisia jatkuvan oppimisen koulutusmahdollisuuksia ammattitaitosi ylläpitämiseen ja vahvistamiseen. Työelämän tarpeisiin suunnitelluissa täydennys- ja erikoistumiskoulutuksissamme voit opiskella työn ohella. Räätälöimme sopivimmat ratkaisut yritysten ja organisaatioiden osaamistarpeisiin koko korkeakouluyhteisömme osaamista hyödyntäen.

Tervetuloa näyttelyyn! Poimintoja aiemmista näyttelytunnelmista:

Tutustu näyttelyyn seminaarien tauoilla

Lisätietoja: Teija Eeva, THL, sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi